В 46 щата са докладвани 805 случая на хоспитализирани млади хораЗдравните

...
В 46 щата са докладвани 805 случая на хоспитализирани млади хораЗдравните
Коментари Харесай

Нова жертва на електронните цигари в САЩ

В 46 щата са докладвани 805 случая на приети в болница младежи

Здравните специалисти предизвестяват хората неотложно да прекратят използването на електронни цигари, откакто мистериозна болест взе 13-ата си жертва в Съединени американски щати и втора за щата Орегон, заяви в. „ Индипендънт ”.

И в двата случая пушачите са употребявали за пушене смеси, съдържащи тетрахидроканабинол (THC) – психоактивното вещество в канабиса, което е отговорно за неговото деяние и пристрастяването. Здравната администрация в Орегон счита, че течностите за пушене с THC са закупени от легални магазини в американския щат. Орегон е първият щат, който декриминализира използването на канабис още през далечната 1973 година

Здравните управляващи се обърнаха към консуматори на е-цигарите с гледище да прекратят този метод на пушене и даже желаеха губернатора Кейт Браун неотложно да издаде краткотрайна възбрана за всички артикули за вайпинг, до момента в който медицинските органи не схванат по-добре повода за смъртоносните болести.

Само за седмица броят на умрелите в Съединени американски щати от незнайно към момента заболяване, което обезпечено се свързва с приложимост на електронни цигари, се удвои. На територията на 46 щата са докладвани 805 случая на приети в болница най-вече младежи с влошаващи се признаци, в това число зной, кашлица и болки в гърдите.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР